Do góry

Dania główne Przepis na:

Papryki faszerowane mięsem i kaszą

Papryki faszerowane mięsem i kaszą

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 19

Dodano:

Odsłon: 107

Smacznego :)

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kaszę ugotuj, przestudź. Posiekaną cebulę zeszklij na oleju. Papryki przetnij na pół, oczyść z nasion. Przecier wymieszaj z 1/2 szklanki wody i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, przypraw do smaku. Przelej do naczynia żaroodpornego.

  2. Mięso wymieszaj z kaszą i cebulą ( razem z olejem ze smażenia), przypraw solą, pieprzem, oregano i ostrą papryką. Nafaszeruj papryki. Ułóż w naczyniu do zapiekania. przykryj folią aluminiową, zapiekaj przez 40 minut w temp. 180 st. C

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń