Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryki nadziane kaszą kuskus"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 316
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 404
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 618
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 316
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 404
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 618
Składniki
Papryki umyj i przekrój wzdłuż na pół, usuń pesteczki. Kuskus zalej gorącym bulionem (według instrukcji na opakowaniu). Dolej 2 łyżki oliwy z oliwek, dodaj odsączone, pokrojone suszone pomidory i pomidor surowy.
Na patelni na oleju podsmaż posiekane cebulki i czosnek. Dodaj do kaszy kuskus i wymieszaj. Dopraw farsz solą, pieprzem, oregano, i napełnij nim przekrojone, skropione olejem papryki.
Nadziane warzywa ułóż na blaszce lub w brytfance natłuszczonej olejem i wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C (termoobieg). Piecz ok. 20 minut. Po 10 minutach pieczenia posyp startym parmezanem i piecz kolejne 10 minut.Źródło: Świat kobiety