Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Papryki nadziewane kaszą jaglaną i mięsem"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 219
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34585
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 178
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 219
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34585
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 178
Składniki
Przepis przysłała Elżbieta Pawelec z Elbląga
Z papryk odetnij wierzch, usuń gniazda nasienne. Kaszę jaglaną ugotuj. Marchewkę zetrzyj na tarce. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na oleju. Dodaj wieprzowinę i marchewkę, podsmaż. Przypraw, dodaj pokrojone pomidory z zalewą. Przykryj, duś 10 min.
Kaszę, mięso i natkę wymieszaj, przypraw. Masą napełnij papryki. Ułóż ciasno w rondlu, wlej bulion. Duś 30-40 minut.
<strong>Czas przygotowania 70 min, ilość porcji 4, cena za porcję 3,90 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie