Do góry

Dania główne Przepis na:

Papryki nadziewane mięsem i jajkiem.

Papryki nadziewane mięsem i jajkiem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 477

Dodano:

Odsłon: 216

Papryki faszerowane mielonym mięsem i ugotowanym jajkiem na twardo. Możemy podać na gorąco oraz jako zimną przystawkę.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Papryki myjemy. Ucinamy górę i spód z papryk, czyścimy z nasion.

  2. Odcięte dna i góry kroimy w kostkę.

  3. Ugotowane jajka na twardo po ostudzeniu obieramy ze skorupki i oblepiamy wcześniej przygotowanym, przyprawionym mięsem mielonym. Jako przypraw do mięsa użyłem: sól, pieprz ziołowy, kolorowy, majeranek, czosnek ziele angielskie liść laurowy, zmielone. Dno papryk robimy z pojedynczej warstwy kolorowych kostek papryki i wciskamy zrobione kule mięsne z jajkiem w środku.

  4. Ładnie uciskamy żeby mięso wgniotło się w kostki z papryki z których zrobiliśmy dno papryk, ładnie formujemy, posypujemy suszonym czosnkiem niedźwiedzim.

  5. Tak zrobione papryki układamy na papierze do pieczenia i delikatnie wsuwamy do rękawa do pieczenia i zawiązujemy rękaw, robimy kilka dziurek u góry igłą kładziemy na blachę i pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni C.

  6. Po upieczeniu studzimy i zimne wstawiamy do lodówki na kilka godzin, a także możemy jeść gorące zaraz po upieczeniu, jak kto lubi.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń