Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryki nadziewane tuńczykową pastą"
Szybka i prosta babka
Odsłon: 75
Szybka i prosta babka
Odsłon: 75
Składniki
Słodkie papryki oczyść z pestek, skrop olejem rzepakowym i opiecz na blasze (tyle czasu, aż skórka zacznie schodzić). Następnie obierz je ostrożnie ze skórki, po czym przetnij w poprzek w najszerszej części (tak, aby powstały „woreczki”). Odcięte części papryk drobno pokrój.
Tuńczyka zmiksuj lub utrzyj z serkiem kanapkowym oraz z pokrojonymi, odciętymi częściami papryk. Masę dopraw solą, pieprzem, dodaj pokrojony szczypiorek (jeśli konsystencja będzie zbyt gęsta, możesz dodać troszkę miękkiego masła).
Pastą nadziej paprykowe „woreczki”. Podaj udekorowane kaparami i listkami bazylii.
paprykę możesz nadziać także innymi pastami, np. jajeczną czy serową.
Czas: 25 min; liczba porcji: 3.Źródło: Świat kobiety