Do góry

Desery Przepis na:

Papryki z wołowiną

Papryki z wołowiną

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18990

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Papryki z wołowiną"

Składniki

  • 6 dużych papryk
  • 2 torebki ryżu
  • 40 dag mielonej wołowiny
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • po 2 łyżki miodu i musztardy
  • 2 gałązki rozmarynu
  • sól
  • mielony czarny pieprz
  • suszone oregano i tymianek Dodatkowo: 5 dużych pomidorów
  • 2 pory
  • 1 duża cebula
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Czosnek obierz, posiekaj. Rozgrzej olej. Zeszklij na nim czosnek. Dodaj mięso, smaż je 10 minut. Połącz je z miodem i musztardą. Domieszaj ryż. Rozmaryn opłucz, odłóż trochę, resztę posiekaj. Rozdrobnione zioła wsyp do farszu. Masę przypraw solą, pieprzem i suszonymi ziołami. Wymieszaj.

  2. Papryki umyj, wytrzyj, zetnij wierzchy, oczyść i napełnij farszem. Przykryj odciętymi wierzchami. Zapiekaj ok. 40 minut w temp. 200 st. Pomidory oraz pory oczyść, umyj, potnij w grube plasterki.

  3. Cebulę obierz, pokrój na kawałki. Warzywa przypraw i dodaj do papryki 20 minut przed końcem pieczenia. Danie udekoruj odłożonym rozmarynem.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń