Do góry

Dania główne Przepis na:

Paprykowe kąski z cebulą

Paprykowe kąski z cebulą

Autor: paolineczka

Przepisów i artykułów: 66 Ocena: 97

Dodano: 08.06.2018

Odsłon: 75

Propozycja na obiadek dla mięsożerców jak my ???? Kąski z kurczaka są niezwykle miękkie i soczyste a skórka chrupiąca. Oczywiście u nas skórkę pożarł Filip ;-D

Składniki

  • Kawałki kurczaka – u mnie udka i skrzydełka
  • Marynata:
  • 2 gałązki rozmarynu
  • 2 cebule
  • 1 płaska łyżka słodkiej papryki mielonej
  • 1 łyżeczka ostrej papryki mielonej
  • 1 łyżeczka ziołowej soli
  • 6 łyżek oleju rzepakowego
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. Marynata: Cebulę obierz i pokrój w cienkie łódeczki.

    2. Do oleju dodaj przyprawy i całość wymieszaj.

    3. Dno naczynia żaroodpornego posmaruj marynatą , ułóż gałązki rozmarynu i połowę cebuli.

    4. Kawałki kurczaka nasmaruj marynatą ułóż w naczyniu żaroodpornym , całość posyp pozostałą cebulą. Odstaw do lodówki na minimum 1 godzinę ( u mnie leżakowało 15 godzin)

    5. Naczynie żaroodporne wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz 35 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń