Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Paprykowe szaszłyki z szynki na tortilli i szpinaku"
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 164
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8430
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 164
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8430
Składniki
ok. 45 min • Porcja 450 kcal • Koszt porcji ok. 3,70 zł • Przepis dla 6 osób
Papryki oczyść, pokrój w kawałki o boku 3 cm, a czerwone cebule w ósemki. Szynkę pokrój w płaską kostkę o boku 3 cm, a bekon w kwadraty o boku 4 cm.
Na 12 szpadek lub wcześniej namoczone patyczki ponabijaj na zmianę paprykę, szynkę, bekon i cebulę. Rozmieszaj 2 łyżki sosu balsamicznego (4 łyżki octu balsamicznego podgrzewaj z 2 łyżkami cukru trzcinowego, aż zgęstnieje) z musztardą i posmaruj tym szaszłyki ze wszystkich stron.
Ułóż szaszłyki na rozgrzanym grillu i piecz, obracając, około 20 minut.
Placki tortilli skrop oliwą i szybko podgrzej, rozłóż na nich umyte i osuszone listki szpinaku baby. Na każdy wyłóż po 2 upieczone szaszłyki. Skrop całość kilkoma kroplami sosu balsamicznego. Podawaj z cząstkami cytryny.Źródło: Kobieta i życie