Do góry

Przekąski Przepis na:

Paprykowy karczek

Przepis dnia 2011-01-29
Paprykowy karczek

Autor:

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 1817

Dodano:

Odsłon: 10426

Nie będziecie zawiedzeni-to smak prawdziwego mięsa.

Składniki

  • karczek, 4 plastry-kotlety
  • przyprawa do mięs-takie jakie lubicie, ja dałem do mięsa duszonego,, 1 paczka
  • czosnek, 2-3 ząbki
  • limonka, 1 szt
  • sól i pieprz, do smaku
  • oliwa, 100ml
  • czerwona słodka papryka, 1 paczka
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Karczek przyprawiamy i skrapiamy oliwą i limonką, dodajemy bardzo drobno pokrojony lub zmiażdżony czosnek i posypujemy papryką.

  2. Wkładamy mięso do lodówki na ok 30 min.

  3. Smażymy z każdej strony ok 5 min.

  4. Polecam z dodatkami wszelkiego rodzaju i smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 31 stycznia 2011 Proste,smaczne i kolorowe.To jest to co najbardziej lubie.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

iwona_s 28 stycznia 2011 do aktorod: nie, nie wystarczy, ale smaż tyle. (ale "mądre" pytanie zadałaś/eś) :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aktorod 28 stycznia 2011 czy 5 minut na każdą stronę wystarczy?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 28 stycznia 2011 bardzo się cieszę z Twojej pysznej reaktywacji :) pozdrawiam

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń