Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Parowane kluseczki nadziewane łososiem"
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 650
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 650
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Składniki
czas ok. 50 min; porcja – 390 kcal, cena 4 zł
Do miski przesiej mąkę ze sporą szczyptą soli. Wlej olej rozprowadzony w 100 ml letniej wody. Wbij dwa jajka. Przygotowane zagnieć na gładkie i elastyczne ciasto. Odstaw je na 15-20 minut, aby odpoczęło.
W tym czasie obierz i poszatkuj cebulę. Czosnek przeciśnij przez praskę lub pozbaw osłonek. Filet z łososia opłucz, osusz, a następnie pokrój na kawałki. Przepuść przez maszynkę do mielenia mięsa razem z cebulą i czosnkiem. Powstałą masę dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Ciasto rozwałkuj na stolnicy na cienki placek. Wykrawaj niewielkie krążki. Na środku każdego ułóż porcję łososiowej masy. Formuj okrągłe kluski. Na górze każdej kluski pozostaw niezalepione dziurki.
Kluski ułóż na sicie umieszczonym nad garnkiem z wrzącą woda. Gotuj na parze 10 minut. Podawaj z salsą.Źródło: Świat kobiety