Do góry

Dania główne Przepis na:

parówki po węgiersku

parówki po węgiersku

Autor: patusia5

Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 6296

Dodano: 03.02.2010

Odsłon: 12507

Szybkie i niedrogie

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie, do tego dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki. Solimy i chwilę dusimy. Następnie podlewamy wodą i dodajemy przecier. Gotujemy kilka minut.

  2. W międzyczasie przygotowujemy parówki - kroimy je w talarki lub półksiężyce. Dodajemy do garnka z pieczarkami.

  3. Przyprawiamy solą, pieprzem (można dodać kostkę rosołową) i papryką. Gdy wszystko zmięknie, zagęszczamy mąką ze śmietaną i dodajemy natkę pietruszki. Podajemy z ryżem lub ziemniaczkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kasikzaki 05 lutego 2010 Moja mama gotowała mi to w dzieciństwie a teraz ja czasami mojemu mężowi. Nie wiedziałam ze taki przepis ma nazwę :) Polecam bardzo smaczne i szybkie w wykonaniu. Ja zawsze dodaję kostkę rosołową i dodam że lubię tylko na pierwszy dzień.
pozdrawiam

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 03 lutego 2010 Bardzo mi się podoba ten przepis. wypróbuję. Pozdrawiam.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 03 lutego 2010 Hmm, pyszne muszą być. Robimy czasami podobne, ale bez pieczarek. Pozdrawiam serdecznie.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń