Do góry

Przekąski Przepis na:

Parówki w cieście

Parówki w cieście

Autor: agatka31

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 20

Dodano: 22.02.2010

Odsłon: 1295

Świetnie sprawdzają się na imprezach, ale także jako danie na obiad.

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do mąki dodać drożdże rozmieszane z mlekiem i cukrem, śmietanę, żółtko, olej i sól. Wyrobić ciasto.

  2. Ciasto rozwałkować na grubość jak na pierogi :) wysmarować spienionym białkiem, pociąć na 2cm paski. Parówki przekroić na pół i owijać dokładnie ciastem. wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę, piec w piekarniku nagrzanym do 200stopni 15 minut. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annnusia87 25 lutego 2010 świetnie smakują też parówki przekrojone na pół z plasterkiem sera i zawinięte w gotowe ciasto francuskie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bobara 23 lutego 2010 ot i mamy buleczki z niespodzianka :) ja bym do tych paroweczek przed zawinieciem dodala troszke serka i cebulki ...ale to tylko moje sugestie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń