Do góry

Przekąski Przepis na:

Parówki w cieście francuskim

Parówki w cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 85 Ocena: 737

Dodano:

Odsłon: 3272

Szybkie danie, doskonałe zarówno na obiad, jak i szybka przekąskę na przyjęciu.

Składniki

  • 2 rolki ciasta francuskiego
  • 10 cienkich parówek
  • kilka plasterków sera gouda lub edamskiego
  • sos pomidorowy lub czosnkowy
  • papryka czerwona (opcjonalnie)
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ciasto pokroić wzdłuż na pięć równych pasów i w każdy zawinąć parówkę razem z plasterkiem sera (i opcjonalnie cienkim paskiem świeżej czerwonej papryki).

  2. Następnie ułożyć na blasze wyściełanej papierem do pieczenia (można wykorzystać papier od ciasta francuskiego) i piec w temperaturze 200 stopni przez ok. 15 minut..

  3. Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-)

    Parówki najlepiej zjeść z sosem pomidorowym lub czosnkowym domowej roboty.


    Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń