Przekąski Przepis na:
Parówki w cieście francuskim
Przepis dnia 2012-01-12

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 2944
Dodano: 10.01.2012
Odsłon: 19581
szybkie danie w sam raz dla niezapowiedzianych gości lub na impreze:)
Składniki
- parówki cienkie
- ciasto francuskie
- ser żółty w plastrach
- ketchup
- jajko
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Gotowe ciasto francuskie rozwinąć. Powycinać z ciasta kwadraty o szerokości parówki. Parówke jak jest długa najlepiej przeciać na połowę.
-
Każdy kwadrat ciasta posmarować ketchupem, położyc plaster żółtego sera i parówkę. Zawinać.
-
Gotowe ciastka posmarować rozmąconym jajkiem i piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni około 20 minut aż ciasto ładnie się zarumieni.
-
SMACZNEGO:)
Komentarze do przepisu (5)

anetkamisia 23 kwietnia 2012Zgłoś do usunięcia
pychota wyszła.....12 Kto głosował? | Odpowiedz

anetkamisia 23 kwietnia 2012Zgłoś do usunięcia
własnie pieką się paróweczki w cieście... aż mi ślinka cieknie...12 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 12 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
robię podobnie frankfurterki, rzeczywiście danie jest szybkie, smaczne i efektowne12 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 11 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
Lubię takie szybkie i smaczne przekąski12 Kto głosował? | Odpowiedz

anetaa26 10 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
uwielbiam, superszybka i smaczna przekaska :)12 Kto głosował? | Odpowiedz