Do góry

Przekąski Przepis na:

Parówki w cieście francuskim

Przepis dnia 2012-01-12
Parówki w cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 3413

Dodano:

Odsłon: 20188

szybkie danie w sam raz dla niezapowiedzianych gości lub na impreze:)

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Gotowe ciasto francuskie rozwinąć. Powycinać z ciasta kwadraty o szerokości parówki. Parówke jak jest długa najlepiej przeciać na połowę.

  2. Każdy kwadrat ciasta posmarować ketchupem, położyc plaster żółtego sera i parówkę. Zawinać.

  3. Gotowe ciastka posmarować rozmąconym jajkiem i piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni około 20 minut aż ciasto ładnie się zarumieni.

  4. SMACZNEGO:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anetkamisia 23 kwietnia 2012 własnie pieką się paróweczki w cieście... aż mi ślinka cieknie...

12 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 12 stycznia 2012 robię podobnie frankfurterki, rzeczywiście danie jest szybkie, smaczne i efektowne

12 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 11 stycznia 2012 Lubię takie szybkie i smaczne przekąski

12 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetaa26 10 stycznia 2012 uwielbiam, superszybka i smaczna przekaska :)

12 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń