Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To szybka przekąska, wystarczy parę składników, aby zrobić coś innego. Dobrze smakują na ciepło i na zimno
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 41
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 677
Szybka i smaczna
Odsłon: 11241
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 287
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 41
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 677
Szybka i smaczna
Odsłon: 11241
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 287
Składniki
Parówki dzielimy na pół.
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy paski o grubości ok. 5 cm.
Gotowe paski z ciasta francuskiego smarujemy musztardą po jednej stronie i posypujemy papryką w proszku, następnie dzielimy je na pół.
Ser w plastrach dzielimy na takie same paski, jak ciasto francuskie.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Parówke owijamy serem i przygotowanym ciastem francuskim.
Gotowe przekąski kładziemy na blasze. Jajko wbijamy do szklanki, rozbijamy widelcem i polewamy lub jeśli mamy specjalny pędzelek kuchenny to rozsmarowywujemy jajko po cieście francuskim.
Piekarnik ustawiamy na 180 stopni, naszą przekąskę pieczemy 15 min.