Śniadania Przepis na:
Parówki zapiekane z nadzieniem

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 3
Dodano: 09.12.2011
Odsłon: 1910
smaczne amerykańskie danie z parówki.
Składniki
- parówki, 10
- świeże pieczywo pokruszone, 2 szklanki
- sól, 1/4 łyżeczki
- pieprz, szczypta
- szałwia suszona, 2 łyżeczki
- cebula mała posiekana, 1
- masło stopione, 1/4 kostki
- bekon, 5 plasterków
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Pokruszony chleb przepuścić przez maszynkę. Dodać przyprawy, cebulę i stopione masło. Bardzo dobrze wymieszać. Parówki głęboko naciąć wzdłuż i wypełnić nadzieniem. Każdą parówkę obwinąć połową plasterka bekonu i spiąć wykałaczką. My każdy plasterek boczku dzieliliśmy na pół i owijaliśmy parówkę każdą parówkę w dwóch miejscach. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Komentarze do przepisu (0)