Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
super na śniadanie albo kolację
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 527
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 120
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 173
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 527
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 120
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 173
Składniki
Ja miałam tylko polędwicę sopocką, która jest dosyć mała, więc przekroiłam parówki na pół. Na plastrze szynki położyć przekrojony wzdłuż plaster sera, a następnie położyć pod kątem parówkę i zawinąć. W koniec wbić wykałaczkę żeby nic się nie rozleciało podczas smażenia. Rozgrzać masło na paletni, smażyć parówki na małym ogniu co jakiś czas je przewracając, aż ser się roztopi a szynka zrumieni. Posypać pieprzem. W tym czasie wrzucić chleb tostowy to tostera i opiec. Podawać polane ketchupem.