Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niecałe 4zł/kg , nic tylko brać się do gotowania, papryka pieczona w piekarniku z farszem ryzowo-mięsnym. Pyszna.
Polecam.
Odsłon: 113
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 24
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 536
Polecam.
Odsłon: 113
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 24
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 536
Składniki
Paprykę umyć, odciąć górne części, które posłużą za pokrywki, usunąć nasiona. Ryż ugotować, cebulkę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na oleju, dodać mięso mielone, chwilę podsmażyć, przełożyć do ryżu, doprawić solą, pieprzem i bazylią. Dokładnie wymieszać. Napełnić farszem paprykę lekko ugniatając, nałożyć pokrywki, przełożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego oliwą. Zapiekać 40 minut w temperaturze 40 stopni. Podałam z ziemniakami z wody i rukolą skropioną oliwą z oliwek.