Do góry

Dania główne Przepis na:

Paryka faszerowana

Paryka faszerowana

Autor:

Przepisów i artykułów: 95 Ocena: 1013

Dodano:

Odsłon: 612

Niecałe 4zł/kg , nic tylko brać się do gotowania, papryka pieczona w piekarniku z farszem ryzowo-mięsnym. Pyszna.

Składniki

  • Papryka czerwona 4 szt duże
  • Ryż biały 1 torebka 10 dag
  • Mięso mielone 20 dag
  • Cebula 1 szt
  • Czosnek 3 ząbki
  • Sól, pieprz, bazylia, natka pietruszki
  • 2 łyżki oleju
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Paprykę umyć, odciąć górne części, które posłużą za pokrywki, usunąć nasiona.
    Ryż ugotować, cebulkę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na oleju, dodać mięso mielone, chwilę podsmażyć, przełożyć do ryżu, doprawić solą, pieprzem i bazylią. Dokładnie wymieszać.
    Napełnić farszem paprykę lekko ugniatając, nałożyć pokrywki, przełożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego oliwą.
    Zapiekać 40 minut w temperaturze 40 stopni.

    Podałam z ziemniakami z wody i rukolą skropioną oliwą z oliwek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń