Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pascha bakaliowa z pomarańczową nutą"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 510
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1368
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 94
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 379
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 510
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1368
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 94
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 379
Składniki
Siekane migdały zrumień, wystudź. Masło, cukier puder i cukier waniliowy utrzyj na puch. Dodaj żółtka oraz twaróg. Ucieraj dalej, aż masa będzie puszysta. Przełóż ją do garnka.
Dolej śmietankę i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz płomień i gotuj jeszcze chwilę, mieszając. Zdejmij z ognia, dodaj zrumienione migdały, pokrojone owoce kandyzowane oraz likier. Dobrze wymieszaj.
Miseczkę albo półokrągłą foremkę wyłóż lnianą ściereczką (ew. kilkakrotnie złożoną gazą). Wlej masę serową, wyrównaj wierzch, przykryj drugą ściereczką, dociśnij i obciąż. Paschę schładzaj w lodówce co najmniej 12 godzin.
Kiedy będzie gotowa, odwróć naczynie do góry dnem, wyjmij paschę i ułóż ją na talerzu. Ozdób suszonymi i kandyzowanymi owocami oraz migdałami.Źródło: Naj