Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pascha straciatella śmietankowa"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 178
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 178
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej
Czekolady podziel na kawałeczki (4 kostki odłóż do dekoracji). Masło utrzyj z cukrem pudrem, dodając żółtka, twaróg i śmietanę. Na koniec wsyp czekolady, dokładnie wymieszaj. Masę przełóż do salaterek wyłożonych gazą. Wstaw do lodówki na 4 godziny.
Udekoruj odłożoną czekoladą. Paschę także możemy przygotować jedną dużą. Wówczas należy dłużej ją schładzać (przez noc).Źródło: Chwila dla Ciebie