Do góry

Desery Przepis na:

Pascha strataciella

Pascha strataciella

Autor: Pobitegarybarbary

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 2737

Dodano: 13.04.2017

Odsłon: 2209

Pascha wielkanocna od lat gości na moim świątecznym stole. Ciekawa alternatywa dla sernika.

Składniki

  • twaróg- 1 kg
  • żółtka- 6 szt.
  • masło- 10 dag
  • cukier puder- 20 dag
  • cukier waniliowy- 2 szt.
  • śmietana kremówka- 1 szklanka
  • gorzka czekolada- 1 szt.
  • biała czekolada- 1 szt.
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Twaróg zmiel dwukrotnie. Masło utrzyj z cukrem. Dodawaj po 1 żółtku na przemian z serem. Wlej śmietanę. Cały czas miksuj. Czekolady siekamy (z każdej odkładamy po 3 kostki). Dodajemy do twarogu, Mieszamy. Sitko wyłóż gazą. Masę wyłóż na gazę. Owiń.. Przykryj ciężkim talerzykiem. Sitko umieść w talerzu, żeby serwatka mogła spokojnie wyciekać. Następnego dnia wyjmij paschę. Ozdób posiekaną resztą czekolady. Przechowuj w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń