Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasta chrzanowa z żurawiną

Pasta chrzanowa z żurawiną

Autor:

Przepisów i artykułów: 2099 Ocena: 11609

Dodano:

Odsłon: 191

Wspaniały dodatek do mięs i wędlin.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Żelatynę namoczyć w odrobinie zimnej wody i odstawić. Zagotować ¼ szklanki wody z cukrem i solą do smaku, dodać chrzan z mąką i masłem, po czym zagotować. Dodać żelatynę i energicznie mieszając jeszcze raz zagotować i odstawić. Następnie wrzucić żurawinę, wymieszać ze śmietaną, sokiem z cytryny i w razie potrzeby doprawić cukrem. Masę wymieszać, przelać do salaterki i po przestudzeniu udekorować listkami mięty. Podawać do wędlin, zimnych mięs i ryb.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń