Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2077

Dodano:

Odsłon: 4254

Bardzo smaczna, szybka i tania pasta do chleba, która króluje u mnie na stole od bardzo dawna. Do tego ciepły, domowy chlebek – i mamy pyszne śniadanko.

Składniki

  • Jaja ugotowane na twardo - 5 szt.
  • Cebula - 1 szt.
  • Serek topiony - 200 g
  • Ketchup - pikantny - 3 łyżki
  • Szczypiorek - 1 łyżka drobno pokrojonego
  • Sól, pieprz - do smaku
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ugotowane na twardo jajka obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy ser topiony, pokrojoną w drobną kostkę cebulę i szczypiorek, ketchup, sól i pieprz do smaku i całość mieszamy widelcem do połączenia wszystkich składników w gładką masę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń