Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta jajeczna do chleba

Pasta jajeczna do chleba

Autor: bet

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 16

Dodano: 14.04.2016

Odsłon: 1842

Zdrowa pasta do chleba, może zastąpić również masło. Stanowi bazę dla past z innymi dodatkami, np szynką, pieczarkami czy papryką.

Składniki

  • 5-6 jajek
  • szczypiorek lub kawałek pora (ok 8 cm)
  • 2 serki topione
  • sól, pieprz, przyprawa do jajek
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać.

  2. Ręcznie lub blenderem posiekać drobno pora.

  3. Wrzucić do blendera jajka i serki topione wraz z porem, zmiksować razem do całkowitego wymieszania składników.
    Można dodać - wg smaku - kawałek szynki, pieczarki lub inne ulubione składniki.

  4. Na koniec dodać drobno posiekany szczypiorek i wymieszać.
    Przechowywać w lodówce nie dłużej niż 2-3 dni, ze względu na zawartość pora niestety nie postoi zbyt długo.
    Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń