Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasta jajeczna z kiełbasą, chrzanem i porem.

Pasta jajeczna z kiełbasą, chrzanem i porem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1122 Ocena: 12398

Dodano:

Odsłon: 539

Pasta jajeczna na chleb, zrobiona z jajek, farszu kiełbasy, pora, chrzanu, musztardy, majonezu, ketchupu i doprawiona pieprzem ziołowym i solą do smaku. Pastą możemy również faszerować pomidory lub jajka. Polecam.

Składniki

  • jajko kurze 2 szt. ugotowane na twardo
  • por część biała 5 cm
  • kawałek kiełbaski śląskiej bez skóry
  • chrzan tarty 1 łyżeczka
  • musztarda 1 łyżeczka
  • majonez 2 łyżeczki
  • ketchup 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, od momentu wrzenia wody 8-10 minut. Ugotowane studzimy i obieramy ze skorupek.

  2. Kawałek pora i farsz z kiełbasy kroimy w drobną kostkę. Jajka obieramy ze skorupki i gnieciemy widelcem na papkę. Pogniecione jajka, por i posiekany farsz kiełbasy mieszamy, dodajemy majonez, musztardę, chrzan, ketchup i doprawiamy solą, pieprzem do smaku.

  3. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.

  4. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń