Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasta jajeczna z porem i natką pietruszki

Pasta jajeczna z porem i natką pietruszki

Autor: jolao

Przepisów i artykułów: 77 Ocena: 441

Dodano: 08.06.2018

Odsłon: 143

Pasty jajeczne cieszą się wielkim powodzeniem, zapewne dlatego, że można do nich dodać to, na co akurat ma się ochotę. U mnie wersja z porem i natką pietruszki - doskonała.

Składniki

  • 200 g białej części pora
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól do smaku
  • 1/2 łyżki posiekanej natki pietruszki
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę. Pory myjemy i kroimy w ćwierć plastry (lub pół plastry, jeśli pory są drobne), wrzucamy je do pokrojonych wcześniej jajek.

    Następnie dodajemy majonez oraz posiekaną natkę pietruszki i dokładnie mieszamy.

    Doprawiamy do smaku solą i podajemy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 08 czerwca Pyszne smarowidelko i fajne poláczenie smaków :)

p.s. klawiatura przy tym upale chyba nie daje rady i stád te litery z kosmosu xD

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń