Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasta kanapkowa z awokado

Pasta kanapkowa z awokado

Autor:

Przepisów i artykułów: 366 Ocena: 1919

Dodano:

Odsłon: 936

Wariacja na temat guacamole: pasta z awokado z jajkiem i papryką. Niestety w moim domu nie na amatorów awokado dlatego przygotowując potrawę z tym owocem dodaję składniki które zniwelują jego smak:(

Składniki

  • awokado 1 szt
  • jajka 2 szt
  • papryka czerwona 0,5 szt
  • papryczka chili do smaku
  • czosnek 1 ząbek
  • sok z cytryny do smaku
  • sól do smaku
1-2 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno siekamy. Awokado obieramy, wyrzucamy pestkę i miąższ rozdrabniamy widelcem. Do awokado dodajemy jajko,przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno posiekaną paprykę i kawałeczek papryczki chili. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą i dokładnie mieszamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bryssska 07 maja Świetny przepis, u mnie pasy z awokado znikają w mig ;-))) Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń