Do góry

Przetwory Przepis na:

Pasta paprykowa ostra

Pasta paprykowa ostra

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 7803

Dodano:

Odsłon: 23346

można wykorzystać do sosów, sałatek, kanapek, serków czy też do swojskiego paprykarza, kto co wymyśli ;)

Składniki

  • 1 kg papryki
  • 15 szt. ostrych papryczek
  • 3 średniej wielkości cebule
  • 1/4 szklanki oleju
  • 1/4 szklanka octu
  • sól, pieprz
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Paprykę oczyścić, cebulę obrać. Przygotowana paprykę, papryczki i cebulę zmielić w maszynce do mięsa. Przełożyć do garnka dodać olej, ocet, przyprawić do smaku sola i pieprzem gotować na średnim ogniu ok 40 minut. Przełożyć do słoiczków i pasteryzować 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń