Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta pieczarkowo - jajeczna

Pasta pieczarkowo - jajeczna

Autor:

Przepisów i artykułów: 937 Ocena: 24290

Dodano:

Odsłon: 11680

Dzisiaj zapraszam na smakowitą i pożywną pastę pieczarkowo - jajeczną, która idealnie sprawdzi się jako smarowidło do kanapek, ale także jako farsz do jajek i warzyw oraz dodatek do wędlin. Pasta jest prosta i szybka w przygotowaniu. Smacznie polecam :)

Składniki

  • 250 g pieczarek
  • 1 cebula biała
  • 2 jajka
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki majonezu
  • plaster masła
  • szczypta mielonego kuminu
  • pieprz czarny
  • sól do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Cebulę kroimy w kostkę, szklimy ją na maśle, a następnie dodajemy oczyszczone oraz pokrojone w plastry pieczarki i smażymy je do momentu odparowania wody. Zawartość patelni studzimy, a następnie przekładamy do blendera wraz z ugotowanymi jajkami, majonezem i ząbkiem czosnku. Wszystko miksujemy na jednolitą i gładką masę, a na koniec doprawiamy kuminem, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Gotową pastę schładzamy w lodówce.

    Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń