Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasta pomidorowa

Pasta pomidorowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 891

Dodano:

Odsłon: 9608

Bardzo lubię twaróg w postaci różnych past, oto jedna z nich. Smacznego.

Składniki

  • 200 g twarogu np. półtłustego
  • 1 - 2 jajka opcjonalnie + łyżka majonezu
  • 1 łyżka śmietany np. 18 %
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • szczypiorek
  • sól, mielona słodka papryka
  • dodatkowo np. rzodkiewki, kiełki, ogórek, ciemne pieczywo
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ser utrzeć ze śmietaną, dodać poduszone widelcem jajko ( ugotowane na twardo, wtedy można też dodać łyżkę majonezu ), sól, przecier, mieloną słodką paprykę oraz pokrojony szczypiorek.
    Pastę podajemy na ulubionym pieczywie z rzodkiewką, ogórkiem i dowolnymi kiełkami.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 27 października 2015 Też lubię wszelkiego rodzaju pasty, a Twoja prezentuje się bardzo apetycznie :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń