Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pasta prowansalska"
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 320
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 466
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 441
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 282
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 320
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 466
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 441
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 282
Składniki
Makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Odlej na sicie. Trzymaj w cieple. Filet opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Oprósz pieprzem, skrop sokiem z połowy cytryny. Odstaw na kilkanaście minut, posól.
Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju. Kawałki ryby oprósz mąką. Wrzucaj na rozgrzany tłuszcz i smaż na złoty kolor, obracając. Zdejmij filety z patelni, osącz z nadmiaru tłuszczu. Patelnię umyj. Ponownie rozgrzej.
Obierz i poszatkuj cebulę. Czosnek pozbaw osłonek, pokrój w plasterki. Pomidory sparz, przelej zimną wodą. Obierz ze skórki, usuń gniazda nasienne. Miąższ pokrój w kostkę.
Na rozgrzaną patelnię wlej 2 łyżki oleju. Wrzuć cebulę, a po chwili czosnek. Smaż 2-3 minuty. Dodaj pomidory. Duś razem kilka minut. Dodaj ugotowany i osączony makaron. Całość wymieszaj, dopraw mieloną papryką, solą i pieprzem. Pastę podawaj z rybą. Ozdób bazylią.
porcje, czas ok. 40 min; porcja – 350 kcal, cena 3,80 zł.
Sól wyciąga wodę. Jeśli więc chcesz, aby twoja ryba (filet, tuszka) po przyrządzeniu za- chowała soczystość, doprawiaj ją solą dopiero tuż przed smażeniem czy pieczeniem.Źródło: Świat kobiety