Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta rybna

Pasta rybna

Autor:

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 5170

Dodano:

Odsłon: 7202

Przepis na tę pastę pochodzi ze znalezionego wycinka z gazety "Kobieta i życie" z roku 1976.Składniki są proste,bo taki był czas,że się robiło z tego co było dostępne,a było niewiele.Pasta nam smakowała.

Składniki

  • twaróg, 25 dkg
  • śledzie po gdańsku w oleju, 1 puszka
  • ser żółty edamski, 2 łyżki
  • sól
  • pieprz, odrobina
  • zielenina dowolna, np. natka pietruszki,szczypiorek
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Śledziki rozetrzeć z twarogiem i startym na drobnej tarce serem żółtym.

  2. Dolać odrobinę zalewy z puszki,by pasta miała odpowiednią konsystencję, dodać posiekaną zieleninę,doprawić solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 23 listopada 2014 Śledziki uwielbiam!Rosse,może było mniej niż dziś ale smak i jakość bez porównania.Teraz mamy wszystko ale....no właśnie z całą tablicą Mendelejewa i do tego "na jedno kopyto"
Twoją pastę zrobię na bank:))))
Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 19 listopada 2014 lubię śledziki ,Twój też na pewno jest pyszny:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń