Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasta rybna - idealna do pieczywa

Pasta rybna - idealna do pieczywa

Autor:

Przepisów i artykułów: 935 Ocena: 24163

Dodano:

Odsłon: 4538

Niezwykle prosta w przygotowaniu pasta rybna, która doskonale smakuje ze świeżym pieczywem. Pasta jest lekka, smaczna i otulona delikatną nutką słodkości miodu :)

Składniki

  • Puszka filetów śledziowych w sosie pomidorowym (ok. 170 g)
  • 2 jajka
  • Mały pęczek świeżego kopru
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 1 płaska łyżeczka płynnego miodu
  • sól
  • pieprz
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo i oddzielamy białka od żółtek.

    Koperek drobno siekamy.

  2. Do naczynia dodajemy całą zawartość puszki (filety śledziowe wraz z sosem pomidorowym), dwa żółtka, ocet jabłkowy i miód. Wszystkie składniki miksujemy za pomocą blendera na gładką masę.

  3. Białka kroimy w drobną kostkę i dodajemy je do zmiksowanej masy razem z posiekanym koperkiem. Doprawiamy solą (opcjonalnie) i świeżo zmielonym pieprzem. Wszystko jeszcze raz mieszamy łyżką i gotowe!

    Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mimiwiki 29 maja 2014 Do bagietki w sobotę na śniadanko będzie :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

konhambos 29 maja 2014 delicje, juz wiem, ze mi bedzie smakowac :))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 29 maja 2014 Uwielbiam wszelkie pasty rybne a Twoja Futko zapowiada się wyśmienicie:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń