Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasta śledziowa z pyrami

Pasta śledziowa z pyrami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2131 Ocena: 11992

Dodano:

Odsłon: 270

Śledzik podany w innej odsłonie.

Składniki

  • Składniki:
  • ½ kg matiasów
  • Jajka 2 szt.
  • Wędlina 15 dag (dobrego gatunku)
  • Cebula biała
  • 1 duże jabłko
  • Śmietana kwaśna ¼ litra
  • Natka pietruszki 1 łyżka
  • Ziemniaki ugotowane w łupinach
  • masło
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Matiasy namoczyć dzień wcześniej, następnie odsączyć. Jajka ugotować na twardo, obrać razem z jabłkiem i zmielić razem ze śledziami, wędliną, cebulą i natką pietruszki. Następnie wymieszać ze śmietaną. Ziemniaki przekroić na połówki, posmarować masłem i masą śledziową, podawać z pieczywem jako przekąskę lub przystawkę. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń