Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta sojowa

Pasta sojowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 242 Ocena: 4212

Dodano:

Odsłon: 8541

Pasta do pieczywa

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Soję płuczemy,zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok 4 godz.Po tym czasie odcedzamy,zalewamy świeżym wrzątkiem,solimy i gotujemy do miękkości na małym ogniu.

  2. Pieczarki i cebulę kroimy drobno i podsmażamy.Odstawiamy do przestygnięcia.

  3. Ugotowaną,ostudzoną soję miksujemy blenderem z cebulą i pieczarkami dodając jogurt.Do powstałej masy dodajemy posiekane drobno jajko oraz natkę pietruszki i dokładnie mieszamy doprawiając solą i pieprzem.

  4. Soję płuczemy,zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok 4 godz.Po tym czasie odcedzamy,zalewamy świeżym wrzątkiem,solimy i gotujemy do miękkości na małym ogniu.

  5. Pieczarki i cebulę kroimy drobno i podsmażamy.Odstawiamy do przestygnięcia.

  6. Ugotowaną,ostudzoną soję miksujemy blenderem z cebulą i pieczarkami dodając jogurt.Do powstałej masy dodajemy posiekane drobno jajko oraz natkę pietruszki i dokładnie mieszamy doprawiając solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 26 października 2012 Dzięki za ten przepis - akurat zbieram sprawdzone przepisy z soją - twoja pasta po samych składnikach wiem ,że wspaniale smakuje.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń