Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta tuńczykowa z ricottą, kaparami i suszonymi pomidorami

Pasta tuńczykowa z ricottą, kaparami i suszonymi pomidorami

Autor:

Przepisów i artykułów: 311 Ocena: 1527

Dodano:

Odsłon: 92

Pyszna pasta z tuńczyka z dodatkiem kaparów, suszonych pomidorów i sera ricotta.Szybka i prosta w przygotowaniu a do tego smaczna:)

Składniki

  • tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
  • kapary 2 łyżka
  • suszone pomidory 5 szt
  • ser ricotta 10 dag
  • jogurt grecki 1 łyżka
  • sok z cytryny do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
1-2 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Tuńczyka, kapary i pomidory odsączamy. Ser ricotta rozdrabniamy widelcem, dodajemy rozdrobnionego widelcem tuńczyka i drobno posiekane kapary i suszone pomidory. Dodajemy jogurt grecki i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny i ponownie mieszamy. Do pasty możemy dodać szczypiorek lub natkę pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 13 lipca Tuńczyk ze wszystkim jest pyszny :) Super pasta :D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń