Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta z awokado i fety

Pasta z awokado i fety

Autor:

Przepisów i artykułów: 1853 Ocena: 42647

Dodano:

Odsłon: 691

Pyszna i aromatyczna pasta do kanapek. Idealnie komponuje się z wędliną.

Składniki

  • 1 szt dojrzałego awokado
  • 100 g sera feta
  • mielone płatki chili (ilość zależy od preferencji smakowych)
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Awokado przekrawamy na pół, usuwamy pestkę, miąższ przekładamy do wysokiego naczynia.
    Następnie dodajemy pokruszony ser, płatki chili i blendujemy na jednolitą masę.
    Podajemy do chleba, jako dodatek do wędlin.
    Jeśli chcemy by pasta dłużej postała, wrzucamy do niej pestkę i szczelnie zamykamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 17 stycznia Pyszna i zdrowa,feta jest jeszcze tylko awokado i płatki chili,jutro robię,pyszne smarowidło:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 17 stycznia musze sprobowac, bo guakamole nigdy mi nie wychodzi :) zapisze to do ksiazki Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 17 stycznia O tak, tak, z chili koniecznie xD
Czym ostrzej, tym lepiej, a przy moim śniadaniu ok. ..... południa wręcz idealne rozwiązanie ;)
Fajne smarowidełko, a i na maśle można zaoszczędzić :D
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń