Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasta z boczkiem

Przepis dnia 2018-11-20
Pasta z boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 460 Ocena: 5540

Dodano:

Odsłon: 6387

Doskonała do pieczywa :)

Składniki

  • 500 g. surowego boczku
  • kilogram cebuli
  • 5 pomidorów suszonych
  • zioła prowansalskie 1 łyżeczka
  • bazylia 1 łyżeczka
  • papryka ostra wędzona 1/3 łyżeczki
  • papryka słodka 1/3 łyżeczki
  • oregano 1/3 łyżeczki, tymianek1/3 łyżeczki
  • ziele angielskie kilka ziaren, liść laurowy
  • pieprz czarny mielony i sól w/g uznania
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Boczek kroimy drobno, dodajemy przyprawy oraz suszone pomidory i topimy. Na osobnej patelni smażymy pokrojoną w kostkę cebulę. Do smażenia cebuli dodajemy trochę tłuszczu spod boczku.
    Gdy boczek zmięknie miksujemy go blenderem ręcznym. Następnie dokładamy usmażoną cebulkę.
    Po dołożeniu cebuli już nie miksujemy. Doprawiamy jeszcze do smaku.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń