Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasta z brokuła i jajka

Pasta z brokuła i jajka

Autor:

Przepisów i artykułów: 187 Ocena: 975

Dodano:

Odsłon: 3183

Pasta pasująca zarówno na co dzień jak i na święta. Idealna do kanapek, czy do faszerowania jajek. Minimum składników, maksimum smaku

Składniki

  • 1 brokuł
  • 2 jajka na twardo
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki słonecznika łuskanego
  • jogurt
5-6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Z brokuła oddzielamy różyczki i gotujemy je w lekko osolonej wodzie do miękkości.

  2. Jajka kroimy w kostkę, ostudzonego brokuła również możecie na połówki pokroić.

  3. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, przyprawiamy, dodajemy jogurt wedle uznania (w zależności, czy chcemy uzyskać pastę do faszerowania, czy gęstszą do kanapek. Ja dałam 2 łyżki na kanapkową). Za pomocą blendera/miksera łączymy składniki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń