Do góry

Dania główne Przepis na:

Pasta z ciecierzycy i papryki

Pasta z ciecierzycy i papryki

Autor: Swiat_Kobiety

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 27982

Dodano: 01.12.2009

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Pasta z ciecierzycy i papryki"

Składniki

  • 200 g ciecierzycy (lub 450 g ugotowanej, np. z puszki)
  • duża czerwona papryka
  • pół słoiczka przecieru pomidorowego
  • łyżeczka suszonej słodkiej papryki
  • ząbek czosnku
  • 1-2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
  • natka jako dodatek
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jeśli masz nieugotowaną ciecierzycę, najpierw ją namocz, po czym ugotuj do miękkości. Paprykę możesz (ale nie musisz) lekko podpiec i zdjąć z niej skórkę. Pokrój, usuń pesteczki. Zmiksuj kawałki papryki z ciecierzycą, pokrojonym czosnkiem, przecierem pomidorowym, oliwą z oliwek i papryką w proszku.

  2. Pastę dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Podawaj na grahamkach. Posyp obficie natką.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń