Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasta z grzybów leśnych

Pasta z grzybów leśnych

Autor:

Przepisów i artykułów: 54 Ocena: 1186

Dodano:

Odsłon: 3076

Grzybki w ten sposób zamknięte w słoiku przez całą jesień i zimę stanowią przepyszna bazę do zapiekanek, ale mogą być tez wykorzystane do pizzy, pasztecików lub jako farsz do pierożków. Tylko wyobraźnia ogranicza Was w sposobie ich podania. Dal mnie rewelacja!

Składniki

  • opieńki i/lub rydze
  • marchewka
  • cebula
  • koncentrat pomidorowy
  • pieprz, sól
5-6 os. 60 min średnie tanie

Przygotowanie

  1. Grzyby należny oczyścić i gotować ok 20 min. po czym odcedzić i drobno posiekać lub zmielić w maszynce na dużych oczkach.
    Marchewkę (w ilości ok. 1/3 objętości grzybów) zetrzeć na tarce a cebulę (2,3 szt.) drobno pokroić i to razem poddusić na patelni aby marchewka zmiękła.
    Grzyby , marchew i cebule przełożyć do garnka i wymieszać, dodać koncentrat pomidorowy, pieprz i sól w ilościach takich by nam smakowało. Sugeruję mocniej doprawić, bo potem Całość zagotować i przełożyć do słoików.
    Gotować ok.25 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń