Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasta z kurczaka,orzechów i migdałów

Przepis dnia 2012-09-26
Pasta z kurczaka,orzechów i migdałów

Autor: Maudie

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 3969

Dodano: 21.09.2012

Odsłon: 4884

Pasta na kanapki z gotowanego kurczaka,orzechów i migdałów pasująca do każdego rodzaju pieczywa

Składniki

  • ugotowane mięso z kurczaka (np uda,filet,bez skóry), ok 250-300 g
  • Bułka tarta, 2-3 łyżki
  • posiekane orzechy włoskie, ok 5 dag
  • posiekane migdały, ok 5 dag
  • śmietanka słodka 12% lub 18%, 1/2 szklanki
  • sok z cytryny, 3 łyżki
  • oliwa, 1 łyżka
  • majonez, 1-2 łyżeczek
  • sól,pieprz, do smaku
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Tartą bułkę zalać śmietanką,dokładnie wymieszać i odstawić na ok 15 min do napęcznienia.Ugotowane mięso z kurczaka pokroić drobno,dodać do niego namoczoną bułkę,oliwę i sok z cytryny.Wszystko dokładnie zmiksować blenderem,następnie dodać posiekane orzechy i migdały,majonez,doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać łyżką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 21 września 2012 annuar-nie próbowałam z krakersami ale myślę,że będzie pasować i sama sprawdzę w najbliższym czasie:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 21 września 2012 Jestem ciekawa tego smaku, myślisz, że taka pasta pasuje np. na krakersy ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń