Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasta z makreli do chleba

Pasta z makreli do chleba

Autor:

Przepisów i artykułów: 122 Ocena: 75932

Dodano:

Odsłon: 7764

Witam serdecznie, dzisiaj chciałabym zaproponować przepis na pyszną i prostą w przygotowaniu pastę z makreli wędzonej i twarogu.

Składniki

  • 1 makrela wędzona
  • 300 g twarogu (chudego, tłustego lub półtłustego)
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • około 5 łyżek jogurtu naturalnego lub śmietany
  • do smaku: sól, pieprz
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makrelę obieram dokładnie z ości.
    Jajka ścieram na tarce o grubych oczkach.

    W misce ucieram ser z jogurtem, do utartego sera dodaję jajka, makrelę, doprawiam solą i pierzem i całość dokładnie mieszam – pasta z makreli jest gotowa.

    Pasta na kanapki z makreli i twarogu jest gotowa, można podawać. Życzę smacznego.
    Pozdrawiam Babcia Ewa

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 18 marca Takie smarowidełka, to ja uwielbiam, z resztą nie tylko ja, ale i wszyscy domownicy :) Pyszności na talerzu i Niebo w gębie :D

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń