Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasta z makreli i suszonych pomidorów

Pasta z makreli i suszonych pomidorów

Autor:

Przepisów i artykułów: 94 Ocena: 1215

Dodano:

Odsłon: 8360

Połączenie delikatnego serka, wędzonej makreli i wyrazistych suszonych pomidorów. Świetnie pasuje do pieczywa i krakersów, jest idealna na śniadanie.

Składniki

  • Makrela wędzona - 1 nieduża sztuka, ok. 150 g
  • Serek śmietankowy do kanapek - 150 g
  • Suszone pomidory z zalewy - 3 sztuki
  • Keczup - 2 łyżki
  • Natka pietruszki posiekana - 2 łyżki
  • Słodka papryka mielona - 1 łyżeczka
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Makrelę obrać ze skóry i ości.

  2. Pomidory pokroić w drobną kostkę.

  3. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać widelcem. Podawać z pieczywem lub krakersami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń