Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta z makreli z marynowaną chili

Pasta z makreli z marynowaną chili

Autor: Kardamonovy

Przepisów i artykułów: 347 Ocena: 5167

Dodano: 10.01.2017

Odsłon: 15386

Pasta z makreli z marynowaną chili i szczypiorkiem

Składniki

  • 1 wędzona makrela
  • 1-2 marynowane chili
  • 1 czubata łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka oliwy extra virgin
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól
1-2 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Makrelę oczyszczamy ze skóry i ości, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej pokrojone w drobną kostkę chili (ja użyłam 1 małej okrągłej, pozbywając się pestek), szczypiorek, oliwę i sok z cytryny. Doprawiamy solą i dokładnie mieszamy. U mnie mieszanie trwa krótko, dlatego pasta nie ma postaci pasty. Tak lubię. Zróbcie jak lubicie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Facet_w_kuchni 10 stycznia OK, Wszelkie pasty na bazie makreli, to jest to. Szczególnie z nutą pikanterii. Jestem za.
Pozdrawiam.
Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń