Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasta z makreli z papryką i kukurydzą

Pasta z makreli z papryką i kukurydzą

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 593

Dodano:

Odsłon: 2997

Pasty rybne, czy mięsne zawsze fajnie sprawdzają się do pieczywa, czy krakersów jako przekąska. Nie są czasochłonne, a w zależności od dodanych składników potrafią nieźle zaskoczyć smakiem.

Składniki

  • 1 średniej wielkości makrela wędzona
  • 3 łyżki śmietanki 30%
  • 1/4 małej czerwonej papryki
  • 2 łyżki kukurydzy (świeżej lub konserwowej)
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso z makreli oddzielamy od skóry i ości. Umieszczamy je w malakserze razem ze śmietanką. Miksujemy do czasu uzyskania gładkiej pasty.

    Do niej dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę oraz kukurydzę. Mieszamy.

    Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń