Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasta z selera i tuńczyka

Pasta z selera i tuńczyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 220

Dodano:

Odsłon: 10601

łatwe w przygotowaniu, niezwykle smaczne i efektownie wyglądające.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ścieramy seler na tarce (najmniejsze oczka) i mieszamy z majonezem, aby warzywo nie czerniało. Wazne jest, by robić to na bieżąco, bo wtedy mamy gwarancję, że seler pozostanie biały.

  2. Orzechy siekamy bardzo drobno, do tego równie drobno posiekana cebula, jabłko starte na tarce i tynczyk odsączony z oleju.

  3. Całość mieszamy i w razie potrzeby dodajemy majonez, w zależności jak rzadką konsystencję pasty chcemy otrzymać. sól, pieprz do smaku

  4. Kroimy bagietkę na kanapki, na każdej kładziemy plaster salami, wykładamy pastę, ozdabiamy orzechem i oliwką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Majeczka1988 27 lutego 2011 wypróbowałam, bardzo smakowita i wychodzi jej naprawdę dużo! zrezygnowałam z salami i użyłam tuńczyka w sosie własnym. dzięki za przepis :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gwiazda_jussi 01 lutego 2010 pędze do kuchni od razu zrobic ta paste-bardzo lubie tunczyka i pasuje mi ten przepis:) dzieks:)))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

andrzej2705 28 stycznia 2010 Owszem,pięknie podane,ale salami i tuńczyk??Ble!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Bardolka 28 stycznia 2010 Staniczku nasze kanapeczki :) no piękne piękne :) i pyszne :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń