Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasta z soczewicy

Pasta z soczewicy

Autor:

Przepisów i artykułów: 175 Ocena: 1979

Dodano:

Odsłon: 235

Smaczna i dietetyczna. Z powodzeniem zastąpi masło.

Składniki

  • 1 szklanka suchej zielonej soczewicy
  • 1 średni por
  • 1 cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • przyprawy:sól, pieprz, bazylia, lubczyk, papryka ostra i słodka, suszone pomidory
  • 3-4 łyżki oleju kujawskiego
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Soczewicę namoczyć na 1-2 godziny. Następnie ugotować w osolonej wodzie 15-20 minut. Odcedzić i wystudzić. W międzyczasie poddusić na patelni na oleju pokrojony drobno por, cebulę i czosnek. Pod koniec duszenia dodać przyprawy. Wystudzić. Połączyć zawartość patelni z soczewicą. Dodać jeszcze pokrojona natkę. Zblendować. W razie potrzeby doprawić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń