Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasta z tuńczyka

Pasta z tuńczyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1218

Dodano:

Odsłon: 7590

Bardzo smaczna na śniadanie, jak i na kolację.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajko ugotuj na twardo, do wrzątku dodaj ząbek czosnku (na chwilę, bo podgotowany o wiele łatwiej jest wycisnąć).

  2. Z tuńczyka odlej zalewę, przełóż do miski i rozdrobnij widelcem. Ogórki zetrzyj na tarce o dużych oczkach, dodaj do tuńczyka.

  3. Ser żółty zetrzyj na tarce o mniejszych oczkach, dodaj do miski (możesz zostawić część do dekoracji).

  4. Jajko pokrój bardzo drobno, dodaj do miski, dopraw solą, pieprzem, ziołami, wyciśnij czosnek. Dodaj majonez i wszystko dokładnie wymieszaj.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Khayra 06 marca 2010 ja zamiast ogórka kiszonego dałam łyżeczkę musztardy i łyżeczkę startego chrzanu....pasta wyszła przepyszna

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 04 lutego 2010 wczoraj wyszperałam w lodówce puszkę tuńczyka i nie wiedziałam za bardzo co z niej wykombinować...już wiem :-) dziękuję za ciekawy przepis, pozdrawiam :-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Lumiuz 04 lutego 2010 ostatnio chodzą za mną pasty ;) ulubione

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń