Przekąski Przepis na:
Pasta z tuńczyka

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 252
Dodano: 19.10.2010
Odsłon: 1591
Składniki
- Tuńczyk rozdrobniony w sosie własnym, 1 puszka
- jajka, 4 sztuki
- kiszony ogórek, 2 sztuki
- musztarda ostra, 1 łyżeczka
- majonez, 2 łyżki stołowe
- sól i pieprz do smaku
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Jajka gotujemy na twardo, ścieramy na tarce na dużych oczkach. Tuńczyka odlewamy i dokładnie osączamy z zalewy. Ogórki ścieramy na tarce na dużych oczkach. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy solą pieprzem, łyżeczką ostrej musztardy i 2 łyżkami majonezu. Pasta doskonale komponuje się z ciemnym pieczywem lub jako nadzienie do rolowanego żółtego sera.
-
Smacznego
Komentarze do przepisu (0)