Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasta z tuńczyka

Pasta z tuńczyka

Autor: Joasia2

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 222

Dodano: 19.10.2010

Odsłon: 1591

Szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna

Składniki

  • Tuńczyk rozdrobniony w sosie własnym, 1 puszka
  • jajka, 4 sztuki
  • kiszony ogórek, 2 sztuki
  • musztarda ostra, 1 łyżeczka
  • majonez, 2 łyżki stołowe
  • sól i pieprz do smaku
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, ścieramy na tarce na dużych oczkach. Tuńczyka odlewamy i dokładnie osączamy z zalewy. Ogórki ścieramy na tarce na dużych oczkach. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy solą pieprzem, łyżeczką ostrej musztardy i 2 łyżkami majonezu. Pasta doskonale komponuje się z ciemnym pieczywem lub jako nadzienie do rolowanego żółtego sera.

  2. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń